Podpora sociálním pracovníkům a dalším kolegům v sociálních službách

Na začátku listopadu jsme rozvinuli spolupráci s lékaři a lékařkami z Armády ČR – Centra biologické ochrany Těchonín Vojenského zdravotního ústavu. Zástupci všech sociálních služeb měli možnost prostřednictvím online připojení zhlédnout prezentaci na téma ochrany sebe a ostatních a položit související otázky.

V té době se zrodila myšlenka zachytit obsah sděleného do krátkých videí, které budou dostupné všem. Cílem bylo poskytnout základní informace srozumitelnou formou tak, aby si zaměstnanci sociálních služeb mohli jednotlivé části pouštět, zastavovat či opakovat dle své potřeby. Jak ale dostat celé spektrum sociálních služeb a problematiku ochrany proti Covid-19 do několika tříminutových videí?

Jestli se podařilo, zhodnoťte sami. Sérii Jak na Covid-19 zpracovalo Ministerstvo práce a sociálních věcí společně s Armádou ČR a v jednotlivých dílech nabízí tato téma:

  1. Vzkaz pro zaměstnance sociálních služeb
  2. Ochrana pracovníka
  3. Péče o klienty ve vnitřních prostorách
  4. Práce s lidmi na ulici
  5. Péče o druhé a péče o sebe
  6. Sdílení zkušeností

Tato zkušenost byla cenná. Role sociálního pracovníka v jedné minutě v pátém dílu (cca 4. minuta).

 

Na sérií videí ministerstva navázali Lékaři bez hranic videem k tématu návštěv v pobytových zařízeních sociálních služeb Navštívím a neohrozím.

 

Děkuji za příležitost setkání se Stanislavem Majerem a skvělým týmem Real Pictures.

Opatrujte, myslete nejen na své klienty, ale také na sebe.