Zkušenosti sociálních pracovníků z jarní vlny pandemie Covid-19

V současné situaci se mění podmínky téměř každý den, a proto je potřeba, aby aspoň některé opěrné body zůstávaly. A jednou takovou jistotou v sociální práci je Konference Tady a Teď, kterou každoročně pořádá Vyšší odborná škola sociálně právní Jahodovka. Letos se uskutečnil už pátý ročník.

Ve virtuálním studiu a v online prostředí se do odborné diskuse připojila řada sociálních pracovníků i dalších řečníků. O zkušenostech sociálních pracovníků z jarní vlny pandemie Covid-19 měl mluvit náš pan ředitel, kterému ale do pracovního harmonogramu vstoupila jiná povinnost. Jako správný sociální pracovník jsem zareagovala flexibilně a čelem se postavila k této výzvě. Naštěstí jsem měla řadu poznatků k sociální práci získaných od samotných sociálních pracovníků a pracovnic v terénu i řadu zkušeností z kontaktu s kolegy – metodiky sociální práce krajských úřadů.

Ovšem prošla jsem jiným zatěžkávacím testem a to, když jsem sice byla připojená a vidět, ale nebyla jsem slyšet. Zvládla jsem to, a nakonec ani není moc vidět, jak jsem měla orosené čelo, když jsem se napotřetí (po radě ajťáka, vypněte to/zapněte to) konečně úspěšně připojila. Ovšem učení se práci se sdílením obrazovky v přímém přenosu zůstalo zachováno. Příště už to budu umět! Záznam dostupný zde, cca od 59. minuty.

 

Díky za vaši práci především a také díky za zpětnou vazbu a informace z terénu.